22 maart 2019

De cowboyhoed etiquette!

Wij hebben de cowboyhoed etiquette voor je opgezocht. Wist jij bijvoorbeeld dat je jouw cowboyhoed niet in het huis van je moeder mag dragen?! En dat je nooit de hoed van een andere cowboy mag aanraken?! Daar kan Red Bandit John nog iets van leren!

Regel 1, kom niet aan mijn hoed!

Een cowboyhoed is heel belangrijk voor een cowboy, deze mag je niet zomaar aanraken. Ook niet als deze ergens rondslingert. Een cowboy vindt het al helemaal niet leuk als je zomaar zijn hoed van zijn hoofd afpakt en vraagt "goh, waar is jouw hoed van gemaakt?". Dus wie geeft deze etiquette door aan Red Bandit John? ;)

Regel 2, draag je hoed niet in het huis van je moeder

Een cowboy respecteert zijn moeder en ze is heilig voor hem. Dus wanneer je het huis van je moeder binnen komt zet je jouw hoed af. Dit geldt ook wanneer je het huis van de moeder van je beste vriend binnenkomt. 

Regel 3, neem je hoed af 

Als je iemand begroet neem je jouw cowboyhoed even kort af. Til je hoed even van je hoofd en knik naar degene die je begroet. Je hoeft niet te zwaaien, maar je hoed even optillen en een knikje met je hoofd is genoeg. 

Bij het horen van het volkslied speelt til je niet even je hoed op maar doe je een half-tip. Je houdt je hoed schuin naast je hoofd en wanneer het volkslied is afgelopen zet je jouw hoed weer op. 

Regel 4, je hoed binnen dragen.

Wanneer mag je jouw cowboyhoed binnen dragen? Zoals eerder genoemd neem je jouw hoed af in het huis van je moeder, een andere uitzondering is wanneer je gaat eten of naar de kerk gaat. Dus ga je bijvoorbeeld eten in een restaurant dan neem je jouw hoed af. Ga je alleen wat drinken dan mag je jouw hoed ophouden. 

Regel 5, op de dansvloer

Je mag je cowboyhoed ophouden op de dansvloer! Alleen wanneer je samen met iemand anders danst en jullie dragen allebei een cowboyhoed dan zetten jullie allebei je hoed af. Anders bestaat de kans dat jullie hoeden steeds tegen elkaar aan komen. 

Nu ben je helemaal op de hoogte van de do's en dont's bij het dragen van een cowboyhoed. 

Terug naar het overzicht