Achtergrondverhaal Black Hill Ranger Path

Op 4 maart 1847 werd John Wallace Crawford, een echte avonturier, geboren in Ierland. Zijn familie komt oorspronkelijk uit Schotland maar, doordat zijn vader revolutionaire speeches maakte, werd de familie uit Schotland verbannen. Op 14 jarige leeftijd verhuisde John met zijn ouders naar de Verenigde Staten waar hij ging werken in de mijnen.

In 1875 ging John richting de Black Hills waar de Gold Rush er voor zorgde dat er massaal naar goud gegraven werd. De inwoners van het mijndorpje benoemde John tot dorpsraad. En in 1876 werd door de inwoners van datzelfde mijndorpje een 125 man sterke groep opgericht onder de naam “Black Hills Rangers”. Binnen deze groep stoere cowboys en mijnwerkers was een speciale groep mannen van 12 scouts die zich bezig hielden met het begeleiden van Indianen en emigranten naar een veilige plek. John Wallace Crawford was de commandant van deze groep scouts die de emigranten over gevaarlijke canyons en onbegaanbare paden begeleide. Soms werd de stoet overvallen of in een hinderlaag gelokt, maar de groep Black Hills Rangers beschermden hun gasten altijd zodat zij veilig over konden steken langs de gevaarlijkste routes van het Wilde Westen. John Wallace Crawford kreeg uiteindelijk de leiding over de volledige compagnie en hielp zo jarenlang mensen langs deze gevaarlijkste routes.

Het klimpark van Attractie- & Vakantiepark Slagharen heet daarom: Black Hill Rangers Path. Het pad waar John zijn mensen langs leidde wordt door een uiterst divers klimpark geïllustreerd. Langs afgronden, over touwbruggen en zwevend boven de canyons ga je van de ene kant naar een veilige overkant. Alles om uit handen van rovers en bandieten te blijven. Maar, altijd onder begeleiding en bescherming van onze eigen Black Hill Rangers.